Ολοκλήρωση διαδικτυακής εκδήλωσης (06/06/2021)

 

Ολοκλήρωση διαδικτυακής εκδήλωσης (06/06/2021)

Το απόγευμα της Κυριακής, 6 Ιουνίου 2021 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικτυακή εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων με θέμα: "Τελειώνοντας το Λύκειο: επιλέγω σπουδές ή επάγγελμα;"

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν η κ. Αθηνά Γκεσούλη, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, MA, MSc, Υπεύθυνη Γραφείου Πρακτικής Άσκησης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και ο κ. Νικηφόρος Παπαχρήστος, Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού Επιχειρήσεων στον ΟΑΕΔ, PhD Τεχνολογίες Μάθησης, Παιδαγωγός-Φυσικός.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν 43 άτομα (γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου).

 Συζητήθηκαν ερωτήματα, όπως: Πόσο καθοριστική είναι η απόφαση για το ποιό θα είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ή επαγγελματικό βήμα μετά το λύκειο; Πρέπει να επιλέξει κανείς επάγγελμα ή σπουδές; Με ποιά κριτήρια θα μπορούσε να αποφασίσει; Τι πληροφορίες μπορεί να αξιοποιήσει και από ποιες πηγές; Ποιες είναι οι τρέχουσες εξελίξεις στην αγορά εργασίας;

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι εισηγητές ανέπτυξαν τα παραπάνω θέματα, επιδιώκοντας να αποφορτίσουν το ζήτημα από τα έντονα συναισθήματα, να το θέσουν σε μια πιο ρεαλιστική βάση και να τονίσουν την αισιόδοξη προοπτική που ανοίγεται μπροστά στους μαθητές που ολοκληρώνουν το Λύκειο.

 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους δύο εισηγητές, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες.

 Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχηθούμε στους μαθητές της Γ’ Λυκείου καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Με εκτίμηση,

Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

Δήμητρα Αλεξίου, Πρόεδρος

Ξένια Παππά, Αντιπρόεδρος

Μαρία Παπαδοπούλου, Γραμματέας

Νίκος Καραχάλιος, Ταμίας

Βασίλης Κυριαζής, μέλος

Λαμπρινή Βάββα, μέλος

Πάνος Χατζής, μέλος