ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ_Η/Υ

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ από την Πανεπιστημιακή Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (Φ.Ι.Α.) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Μελέτες έχουν δείξει ότι η μη ορθή στάση μπροστά σε υπολογιστή συνδέεται με εμφάνιση πόνων στην περιοχή του αυχένα-πλάτης-μέσης, των ώμων, των άνω άκρων, των ισχίων και των κάτω άκρων.

Δεδομένου ότι τα παιδιά μας περνάνε πολλές ώρες καθημερινά μπροστά σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή (Η/Υ), τόσο λόγω της τηλεκπαίδευσης, όσο και λόγω της πολύωρης μελέτης/εργασίας/παιχνιδιού με Η/Υ, ζητήσαμε από την Πανεπιστημιακή Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (Φ.Ι.Α.) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων να μας δώσει οδηγίες εργονομίας και βασικές ασκήσεις ενδυνάμωσης και διατάσεων.

Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να κατεβάσετε το  σχετικό υλικό που, μετά από το αίτημά μας, εκπόνησε η Πανεπιστημιακή Κλινική Φ.Ι.Α. και αφορά σε Οδηγίες Εργονομίας με στόχο την πρόληψη των συγκεκριμένων προβλημάτων.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Πλούμη Αβραάμ, Καθηγητή Ορθοπεδικής, Διευθυντή  της Πανεπιστημιακής Φ.Ι.Α. του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, καθώς και τις συνεργάτιδές του, Δρ. Αλεξάνδρα Στεργίου και κ. Σοφία Δούλγερη για την ανταπόκριση τους στο σχετικό αίτημα που κατέθεσαν τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Γυμνασίου και Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.